Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Eurovision Night




Βραδιά Εurovision λοιπόν σήμερα και όσο και αν λέμε ότι δεν ασχολούμαστε, ότι ο διαγωνισμός είναι "σικέ"  ή ότι δεν μας νοιάζει, την ώρα που ο Αγάθωνας και οι Koza Μostra εμφανιστούν στη σκηνή, θα αλλάξουμε το κανάλι για να τους παρακολουθήσουμε. Γιατί κακά τα ψέματα, σε οτιδήποτε διαγωνισμό και αν συμμετέχουμε, όσο ασήμαντος κι αν είναι, θέλουμε να πηγαίνουμε καλά.

Από την Καίτη Γαρμπή (ακόμα πλανάται το ερώτημα αν η Καιτούλα φορούσε εσώρουχο με το αρχαιοελληνικό γαλάζιο της φόρεμα) μέχρι τους Αntique, από τον ρομποτ-άνθρωπο Μιχάλη Ρακιντζή μέχρι την καταπληκτική και νικητήρια εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, από τον θεό Σάκη Ρουβά (ναι, ναι...και εγώ είχα αγοράσει τότε μπλουζάκι με την Ελληνική σημαία) μέχρι την Καλομοίρα και την αφροδισιακή Ελευθερία Ελευθερίου η Eurovision αποτελούσε μια ωραιότατη αφορμή να μαζευτούμε με φίλους να παρακολουθήσουμε τηλεόραση. 

Έτσι και σήμερα, όπως επιβάλλει η παράδοση των τελευταίων χρόνων, θα μαζευτούμε με φίλες να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να σχολιάσουμε, να κουτσομπολέψουμε, να ψηφίσουμε (έχουν ήδη ετοιμαστεί ειδικές φόρμες για την δική μας ψηφοφορία) και γενικότερα να περάσουμε καλά! 

Σε μια τέτοια συγκέντρωση χρειάζεται και το απαραίτητο finger food να συνοδέψει το κρασάκι ή την παγωμένη μπύρα μας την ώρα που θα σκέφτεσαι σε ποιον θα δώσεις το 12. Η σημερινή μου πρόταση είναι πατάτες γεμιστές. Μέχρι τώρα τις έχω κάνει 3-4 φορές και ομολογώ ότι είναι ήδη από τις αγαπημένες μου συνταγές αφού είναι νόστιμες και ετοιμάζονται και πολύ γρήγορα. 



ΥΛΙΚΑ
1 συσκευσία πατάτες μικρές (προτιμήστε γαλλικές) 
4-5 φρέσκα μανιτάρια
2 πιπεριές κόκκινες
1-2 κρεμμύδια φρέσκα
5 φέτες μπέϊκον 
100 γρ κρέμα γάλακτος light
τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας)
μουστάρδα
λευκό κρασί
αλάτι-πιπέρι


  • Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Αφού κρυώσουν, τις κόβετε είτε κάθετα στη μέση είτε οριζόντια πάνω-πάνω και τις αδειάζετε. Το εσωτερικό τους θα το φυλάξετε για τη γέμιση. 
  • Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. 
  • Τα σωτάρετε λίγο σε ένα τηγάνι και τα σβήνετε με λευκό κρασί. 
  • Ψιλοκόβετε το μπέϊκον.
  • Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε τα σωταρισμένα λαχανικά, το εσωτερικό από τις πατάτες, το ψιλοκομμένο μπέϊκον, μια κουταλιά μουστάρδα, το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος.  
  • Αλατοπιπερώνετε. 
  • Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζετε προσεχτικά τις πατάτες με την γέμιση που έχετε φτιάξει.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.


TIPS
Αντί για φρέσκο κρεμμύδι μπορείτε να βάλετε πράσο. 

Πριν χρησιμοποιήσετε το μπέϊκον, μην ξεχνάτε ότι καλό είναι να το έχετε ήδη ψήσει λίγο στο φούρνο ή στο γκρίλ.

Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί και πάνω από την γέμιση για να ξεροψηθεί. 




Καλή σας όρεξη και καλή επιτύχια στην Ελληνική συμμετοχή!











1 σχόλιο: