Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ρολάκια κοτόπουλου με ψωμί του τοστ


Η σημερινή ανάρτηση θα είναι η τελευταία που θα αφορά κρέας, αφού από αύριο ξεκινάει η Σαρακοστή και η νηστεία. Σκέφτηκα λοιπόν να σας προτείνω κάτι εύκολο, απλό και γρήγορο για βραδυνό σνακ γιατί νομίζω ότι όλο και κάτι θα έχετε κανονίσει για αύριο προκειμένου να πετάξετε τον αετό σας και να φάτε σαρακοστιανά εδέσματα.



ΥΛΙΚΑ 

1 συσκευασία ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (προτιμήστε το Μεσογειακό)
1 συσκευασία στήθος κοτόπουλο
δύοσμο
βασιλικό
μουστάρδα
λάδι
αλάτι, πιπέρι


  • Με ένα μπλάστη θα ανοίξετε το ψωμί του τοστ για να γίνει σαν ένα τετράγωνο φύλλο. 
  • Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μπαστουνάκια (στο μήκος ενός δαχτύλου) 
  • Στο multi ανακατέψτε 10-15 φύλλα βασιλικό, 10-15 φύλλα δύοσμο, 1 κουταλιά μουστάρδα, αρκετό λάδι, αλάτι και πιπέρι. 
  • Βουτήχτε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου μέσα στο μίγμα που φτιάξατε στο multi και αφήστε τα να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. 
  • Τυλίξτε ένα μπαστουνάκι κοτόπουλου σε μια φέτα του τοστ. 
  • Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι (με λαδόκολα κατά προτίμηση) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. 




TIPS για να το φέρουμε στα μέτρα μας!
Αν θέλετε, μπορείτε μέσα στο ρολάκι να βάλετε και άλλα υλικά όπως τυρί τριμμένο και μπέϊκον ή να βάλετε μαϊντανό αντί για δυόσμο.




Η αρχική συνταγή όπως την έκανε ο Άκης Πετρετζίκης


4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ!!!!
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ (ΑΝ ΑΚΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ)ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ
    http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sid=809
    ΕΙΝΑΙ Ο WWW.OFFRADIO.GR
    NEFELI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ νόστιμη συνταγή! Και ιδιαίτερα εύκολη! Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!
    Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία συνταγή Μαριάνθη μου, εύκολη και πολύ νόστιμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία συνταγή Μαριάνθη!!
    Το κρις κρις μεσογειακο ειναι το νεο μου κολλημα οποτε θα το τιμήσω και θα σου πω!
    Καλη συνεχεια,
    Ρενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή