Η
πρώτη μου ανάρτηση έχει να κάνει με κάτι εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο που
αρέσει σε μεγάλους και παιδιά.
Η
ιδέα για σπιτική pizza
προήλθε επειδή αρκετά συχνά
μαζευόμασταν στο σπίτι μου ή στο σπίτι φίλων για να δούμε ταινία ή την
αγαπημένη μας ξένη σειρά (με διαφορά το Homeland). Και επειδή η ταινία χρειάζεται τα
απαραίτητα συνοδευτικά, το delivery για pizza ή σουβλάκια ήταν μέρος του προγράμματος. Αυτό που με ενοχλούσε
όταν τρώγαμε pizza
ήταν ότι ενώ ήταν νόστιμες ,
μετά είχα ένα απίστευτο φούσκωμα.
Αποφασίσαμε
λοιπόν με τη φίλη μου τη Χριστίνα να φτιάξουμε pizza μόνες μας. Η πρώτη φορά ήταν καταλυτική……έχω να παραγγείλω pizza τουλάχιστον 1 χρόνο γιατί πραγματικά η διαδικασία είναι τόσο
απλή και το αποτέλεσμα τόσο νόστιμο που δεν αξίζει να τρως την έτοιμη. Επίσης,
επειδή σίγουρα το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας, θα διαπιστώσετε ότι η
συγκεκριμένη συνταγή είναι και πολύ οικονομική.
Συμφωνώ
απόλυτα ότι σε κάθε συνταγή τα υλικά που χρησιμοποιείς παίζουν πολύ σημαντικό
ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Κάποιες φορές όμως μπορούμε να βρούμε πολύ καλά
υλικά σε αρκετά χαμηλές τιμές. Εγώ προσωπικά εξεπλάγην θετικά με τα υλικά για pizza που βρήκα σε super
market της Αθήνας που δεν το επισκεπτόμουνα συχνά.
Σε αλυσίδα γνωστού Γερμανικού super
market μπορείτε να βρείτε αλλαντικά και τυριά σε
πολύ καλές τιμές. Γιατί κακά τα ψέματα…..στην pizza όσο πιο πολλά υλικά χρησιμοποιείς, τόσο πιο νόστιμη είναι.
Δεν
υπάρχει αμφιβολία οτι αν στην pizza
χρησιμοποιήσετε και σπιτική ζύμη
θα είναι πολύ καλύτερη. Απλά με την συνταγή αυτή προτείνω κάτι γρήγορο, εύγεστο, χωρίς προεργασία και με υλικά που μπορούμε να βρούμε σε οποιοδήποτε super market της γειτονιάς μας.
Έτοιμοι
λοιπόν για pizza?
ΥΛΙΚΑ
Ζυμάρι για πίτσα Ιταλικού τύπου Pillsbury
Γαλοπούλα Καπνιστή
Πάριζα
Διάφορα τυριά που λιώνουν τριμμένα
Αλάτι, Πιπέρι
Προαιρετικά: πιπεριές, μανιτάρια, μπέικον ...και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας
- Καλύψτε το ταψί του φούρνου σας με λαδόκολα. (Προτιμήστε κάποια επώνυμη γιατί σε διαφορετική περιπτώση μπορεί να έχετε πρόβλημα να ξεκολλήσετε την pizza)
- Ανοίξτε το κουτί με το ζυμάρι. Χωρίζετε με εγκωπές σε 2 λωρίδες. Απλώστε την μια δίπλα στην άλλη.
- Κάντε μια στρώση με τα αλλαντικά, χρησιμοποιώντας καπνιστή γαλοπούλα και την πάριζα.
- Καλύπτετε τα αλλαντικά με τα τριμμένα τυριά.
- Προσθέτε πιπέρι και λίγο αλάτι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200°C
TIPS
Αν χρησιμοποιήσετε πιπεριές, μανιτάρια, μπέικον, ελιές, κοτόπουλο ή ότι άλλο υλικό θέλετε θα τα βάλατε πάνω στα αλλαντικά.
Αν χρησιμοποιήσετε μπέικον, καλό θα ήταν να το έχετε ήδη ψήσει στο φούρνο για 10 λεπτά. Γίνεται πιο τραγανό.
Καλή σας επιτύχια και καλή σας όρεξη. Φροντίστε μόνο να έχετε άδειο στομάχι...δεν είναι εύκολο να σταματήσετε!!!
παντα τελεια, γευστικη κι ελαφρια η πιτσα απο τα χερακια σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμπληρωνω την δικη μου πινελια, ψιλοκομμενο πλατυφυλλο βασιλικο στην σαλτσα ντοματας!
γιαμ!
Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣλουρπ! Σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύουμε τη πίτσα!!!Πολύ ωραία η ιδέα σου για το τραγανό μπέικον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ζύμη της Pillsbury την χρησιμοποιώ κι εγώ πολλές φορές, όταν βαριέμαι να φτιάξω σπιτική, είναι πολύ καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλούσια πλούσια η πίτσα σου, με νόστιμα υλικά!
Αν στα τυριά βάλεις και μοτσαρέλα που λιώνει πολύ ωραία, γίνεται σούπερ!
Η μοτσαρέλα Ελενάκι ξεροψήνεται κιόλας και η πίτσα έχει ένα χρυσαφένιο χρώμα...μούρλια!!
Διαγραφήνοστιμότατη!!!!! σ' όλες τις παραλλαγές!!!! σούπερ ιδέα για χαλαρή βραδιά..... θα είναι η επόμενη επιλογή μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή μας επιτυχία :-)
Καλη αρχη με πολλες και νοστιμες δημιουργιες Μαριανθη,σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου στο μπλογκ μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως σε βρηκα λοιπον,καλο σου βραδυ!!!
τη μερα που μας εφτιαξε η μαριανθη τη πιτσα ειχαμε καλεσμενους οποτε δεν μπορουσα να φαω μια μονη μου ως συνηθως.Την επομενη φορα ειναι σιγουρο οτι θα τα καταφερω!Ντροπη που το λεω αλλα δυστυχως το κανω!Και τωρα μαλιστα που ειναι απο τα χερακια της Μαριανθης εχω δικαιολογια και ελαφρυντικα!
ΑπάντησηΔιαγραφή